gradatus, coach, coaching, verandering, trauma, traumabegeleiding, traumaverwerking, outdoor, wandelcoaching, Somatic experience, familieopstellingen, regressie, tijdlijn, ademwerk, visualisatie, massage, ontspanning, pulsing, holistisch, mensbeeld, belemmeringen, overtuigingen, beperkingen, angst, pijn, vrijheid, plezier, genieten, hulpdiensten, groei, verantwoordelijkheid, intuïtie, normen en waarden, herinnering, leven, transformatie, politie, brandweer, ambulance, defensie, boa, ns, ProRail, gedachten, emotie, gevoel, counseling, Apeldoorn, stress, burn-out, ondersteuning, begeleiding, onrust, spanning, nachtmerrie, slaapproblemen, transformatie, piekeren, ptss, depressie, discriminatie, geweld, pesten, seksuele, intimidatie, mishandeling, misbruik, methodieken, emdr, bodydrumrelease, the work, de helende reis, geluk, rendement,

Je kunt niet de ballen in de lucht houden en veranderen te gelijk.

Verandering

Verandering is iets wat anders is geworden. Verandering vraagt om bewustzijn. Je bewust te zijn c.q. worden van wat en wie er veranderd. Verandering is spannend en vraagt om aanpassing van datgene wat je altijd hebt gedaan. Verandering vraagt om loslaten. Je kunt niet de ballen in de lucht houden en veranderen te gelijk. Misschien dat je een stap voorwaarts kan doen of een kwartslag kan draaien maar je focus blijft op die ballen. Er is dus geen ruimte om om je heen te kijken naar wat er meer is en iets anders vast te pakken.

Veranderen

Vaak komt er angst bij kijken. Niet zozeer voor de verandering zelf als wel voor de gevolgen van de verandering. Kan ik het wel, wat zijn de gevolgen van de verandering en wat als het niet lukt? Een aantal vragen die zomaar op kunnen komen als je op het punt staat het anders te willen doen. Twijfel, belemmerende gedachten en vastgeroeste overtuigingen zorgen er voor dat je niet de stap maakt en blijft bij het oude vertrouwde maar diep in jou blijft dat gevoel knagen van het anders te willen. Heen en weer, wel/ niet, net zolang totdat je op het punt komt en niet anders meer kunt dan die ballen los te laten en je overgeven aan je gevoel. Het gevoel van je diepste verlangen. En dan genieten van de energie die vrijkomt van het volgen van jouw gevoel, het gehoor geven aan wie je echt bent. Het uit roepen van dit had ik veel eerder moeten doen!

Veranderen kost tijd en doorzettingsvermogen maar als jij echt wil, dan is het alle inzet dubbel en dwars waard, neem dat maar van mij aan. Jij hebt de keuze en je hoeft het niet alleen te doen. Niet alleen zullen we werken aan je belemmeringen en overtuigingen maar ook aan waar jij nu echt gelukkig van wordt, wat jou weer laat stralen.

Ik wil het anders doen dan dat ik altijd gedaan heb! Alleen weet ik niet goed hoe of eerlijk gezegd vind ik het gewoon rete spannend om te veranderen. En dat kan het ook zeker zijn, daar weet ik zelf echt alles van. Ook ik heb een aantal jaar geleden mijn leven omgegooid. Ben de dingen anders gaan doen dan dat ik gewend was, ik heb zelfs mijn vaste baan opgezegd om te doen wat ik leuk vind en waar ik echt gelukkig van word.

Of je nu je gezondheid wilt verbeteren, je dromen wilt manifesteren of gewoon echt jezelf wilt leven, het vraagt je om je lijf te trainen. Het oude programma met de angst dient je niet meer. Dagelijkse training is daarvoor nodig. Je lichaam heeft continu oefening nodig om te wennen aan de nieuwe setting.
Je kan je onderbewustzijn waarin de oude angst zit her-programmeren door bewust nieuwe ervaringen in te brengen. Het doorleven en voelen van je droom, het visualiseren, is voor je onderbewustzijn een nieuwe herinnering.

Is het makkelijk? Nee niet altijd en ja soms is het doodeng maar ook zo overweldigend en uitdagend. Verwonder je iedere dag weer en wees telkens weer nieuwsgierig naar wat er meer is.
Ga het leven weer leven in plaats van het maar te ondergaan en geniet van de vrijheid die het biedt.