Listen to your heart

Het hart is vaak eenzaam daar waar alle aandacht gaat naar het hoofd en de buik.
Het hoofd met zijn gedachten en de buik dat voornamelijk gevuld wil worden.
Zo laten we ons afleiden van wat het hart ons te vertellen heeft en als we dan tijd voor het hart maken dan herkennen we de stem vaak niet of wanvertrouwen we datgene wat het hart ons vertelt. Het hart heeft het altijd bij het rechte eind en eigenlijk weten we dat heel goed. Hoe vaak zeggen we niet; had ik maar naar mijn gevoel geluisterd en ja als we dat gevoel durven te volgen kan dat soms ook betekenen dat we keuzes mogen maken waarvan we weten dat die pijn zullen doen.
 
Het gevoel wat uit ons hart komt laat zich soms maar moeilijk verwoorden. Sterker nog, woorden doen vaak af aan de beleving die we in ons lichaam ervaren. Onze omgeving en wij zelf veelal ook, hebben het idee dat we ons moeten uitleggen of verantwoorden voor wat we voelen en doen.
Maar hoe fijn zou het zijn als de ander gewoon accepteert of misschien wel voelt wat jij voelt en doormaakt. Sterker nog, kan de ander er voor je zijn ongeacht of deze persoon je wel dan niet begrijpt. Want weet je, het hart vindt het heerlijk om gezien en gehoord te worden. Gewoon door jezelf te zijn, te luisteren en volledig aanwezig te zijn.
Voel maar eens, wat wil het hart jou vertellen…