coach, coaching, podcast, healing, coachingsreizen, verandering, outdoorcoaching, outdoor, wandelcoaching, Somatic experience, familieopstellingen, regressie, tijdlijn, ademwerk, visualisatie, massage, ontspanning, liquid healing, pulsing, holistisch, mensbeeld, belemmeringen, overtuigingen, beperkingen, angst, pijn, vrijheid, plezier, genieten, hulpdiensten, groei, verantwoordelijkheid, intuïtie, normen en waarden, herinnering, leven, transformatie, politie, brandweer, ambulance, defensie, boa, ns, ProRail, gedachten, emotie, gevoel, stress, burn-out, ondersteuning, begeleiding, onrust, spanning, nachtmerrie, slaapproblemen, transformatie, piekeren, ptss, depressie, discriminatie, geweld, pesten, seksuele, intimidatie, mishandeling, misbruik, methodieken, emdr, bodydrumrelease, the work, de helende reis, geluk, rendement, storystelling, levenswijsheid, delen, inspiratie, erkenning, verhalen

Stilte en de kracht van het moment

Een moment is er voor even maar kan een eeuwigheid duren.
Een foto is een beeld opname van een bepaald moment maar je kan er eindeloos naar blijven kijken. Ieder detail in je op nemend. Als je wat langer naar het beeld kijkt en voelt wat er in je lichaam gebeurd zal je zien dat er herinneringen opkomen, zelfs herinneringen die totaal los staan van het moment op de foto. Kleuren, vormen en structuur maar ook geluiden en geuren, kunnen beelden omhoog halen die ons doen denken aan gebeurtenissen uit het verleden.

De gedachten nemen je uiteindelijk mee op een innerlijke reis door je eigen herinneringen en voor je het weet zit je voor je uit te staren zonder nog enig bewustzijn van tijd en omgeving, volledig in het moment. Dit soort momenten hebben een helende werking op het lichaam en geest. Het vertraagt de ademhaling en ontspant het zenuwstelsel. Je komt tot een diepere rust en vergeet even alles om je heen, al je zorgen en bezigheden. In het ‘drukke’ dagelijkse leven dat veel van ons lijden maken we maar weinig of zelfs geen tijd voor dit soort momenten, dit omdat we zo vaak met onze gedachten al met het volgende moment bezig zijn. We zijn zo nieuwsgierig wat er op de volgende foto staat dat we vergeten te genieten van wat er in het huidige moment is.
Op die manier haasten we door het leven zonder stil te staan bij de dingen die echt waardevol voor ons zijn.