Coachingsreis Engeland

Wil jij in alle rust aan jezelf werken? Tot diepere inzichten komen zonder in beslag te worden genomen door de alledaagse dingen? Dat kan door mee te gaan op coachingsreis. We komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Tijdens een week vol wandelingen in Engeland komen we tot diepere inzichten over de verlangens, levensvragen en mogelijke belemmeringen in jouw leven.

Hoe ziet een coachingsreis eruit?

De coachingsreis in Engeland vindt plaats in een groep. Met maximaal zes deelnemers en twee coaches wandelen we zo’n vijftien kilometer per dag. In Engeland, op de grens met Schotland, ligt Hadrians Wall. Een muur uit de Romeinse tijd die ons houvast geeft en metaforen biedt. Misschien heb jij zelf een muur opgetrokken, wil je eens letterlijk vanaf de andere kant naar dingen kijken of ervaar je een last die je steen voor steen van je af wilt werpen. Tijdens de coachingsreis kan het allemaal. Je wordt niet afgeleid door dagelijkse bezigheden en kunt je volledig focussen op het proces waar je een week lang middenin zit. Je kunt lachen, huilen, euforisch zijn, diepe woede voelen en daar, onder begeleiding van een vakkundige coach, zoveel tijd voor nemen als nodig is.

De natuur biedt allerlei materialen die je de kans geven situaties uit te beelden en van een afstandje te bekijken. Je kunt dingen van je af gooien, zaken uit elkaar halen of juist op een hoop gooien. De natuur reflecteert jouw proces en jouw identiteit in een plas water, in de vorm van een boom of in de manier waarop het pad slingert. De natuur geeft wat nodig is op het moment dat het nodig is.

Alleen of in een groep?

Ondanks dat we met een groep op pad zijn, is dit een individuele reis. Wil je niets over jouw proces delen met je reisgenoten? Dat hoeft ook niet. We zijn samen in beweging, maar iedereen volgt zijn of haar eigen pad. Je bent helemaal vrij in hoe je het contact met de andere deelnemers vormgeeft en kunt altijd zelf bepalen wat je wel of niet deelt.

Pratische informatie

Voorbereiding

Vooraf maken we kennis met elkaar en bespreken we de reden van jouw deelname aan deze reis. Ik geef je praktische informatie over bijvoorbeeld kleding, schoeisel en de accommodaties. Natuurlijk vertel ik je ook wat je kunt verwachten, maar geen enkele coachingsreis is hetzelfde, dus bereid je voor op het onverwachte.

We komen op een avond voorafgaand aan de reis met alle deelnemers en coaches bij elkaar. Zo zien jullie als deelnemers eenmaal onderweg geen onbekende gezichten en kunnen jullie in alle rust starten met het veranderproces dat in Engeland volledig tot uiting zal komen.

Route

Het wandelen op dit pad is vrij eenvoudig langs voetpaden, fietspaden, goed onderhouden paden en sporen door velden, en solide wegen langs de toppen van de Rotsen van Northumberland. Hoewel het op sommige plekken modderig kan zijn, is er weinig ruwe of natte ondergrond. Er zijn een aantal kleine stijgingen en een licht golvend terrein in de middelste etappes, maar voor het grootste deel is het pad zo goed als vlak. De totale stijging is ongeveer 1.600 meter over de volledige route. Het hoogste punt ligt slechts 345 meter boven zeeniveau. Wij lopen in etappes van gemiddeld 15 km per dag, van Wylam-on-Tyne naar Carlisle.

Verblijf

Gedurende de week slapen we iedere avond op een andere locatie. Deze uitstekende accommodaties zijn typisch Engels en liggen midden in de natuur. Je deelt een tweepersoonskamer met waar mogelijk gescheiden bedden. Wil je, indien beschikbaar, een eenpersoonskamer dan betaal je daarvoor een toeslag. 

Maaltijden

Het ontbijt als start van de dag zal veelal plaats vinden in de accommodatie waar we overnacht hebben. Daar vullen we voor het vertrek ook onze thermosflessen en nemen we water en fruit mee voor onderweg. De lunch nemen we mee in onze dag rugzak. Onderweg komen we de meest prachtige plekken tegen waar we in alle rust kunnen genieten van ons middagmaal. En s ‘avonds  zoeken we een leuke plek om te dineren. De soms zal dat zijn in de accommodatie waar we die nacht verblijven of anders in een van de vele gezellige pubs die we gaan tegen komen.

Programma

Het programma zal per moment ingevuld gaan worden. Dit zal geheel afhankelijk zijn van wat er op dat moment nodig is. De hele week staan er twee van onze coaches voor je klaar. Zij zullen zowel de individuele coaching als wel de groep coaching begeleiden. Ook buiten de programmaonderdelen om kan je ze altijd benaderen met jouw vragen of behoefte.

 

Afsluiting

Na terugkeer zul je merken dat er veel veranderd is. Neem rustig de tijd om alle inzichten in je dagelijks leven te integreren en geniet nog even na van alles wat je hebt meegemaakt. Misschien moet je omgeving even wennen aan wie je nu bent en wellicht vind je het zelf soms even zoeken naar hoe je oud en nieuw met elkaar verenigt. Weet dan dat je er niet alleen voor staat. De coaches van de reis zijn er altijd voor je en binnen een maand na terugkomst spreken we nog eens af om te bespreken hoe het met je gaat.

Daarna kun je weer verder op je pad en zul je ervaren hoe het is om in lichtheid, vrijheid en vertrouwen te leven. Heb je nog wat extra ondersteuning nodig? Dan kijken we samen hoe we dat het beste in kunnen vullen voor jou.

Het Muur van Hadrianus Pad is een officiële langeafstandsroute in het noorden van Engeland. Het pad beslaat 135 kilometer (84 mijl) lopend van Wallsend aan de oostkust van Engeland tot Bowness-on-Solway aan de westkust. Wij zullen hier slechts een deel van lopen. Door de goed onderhouden paden en beperkte stijgingen wordt het Muur van Hadrianus Pad vaak gezien als de gemakkelijkste langeafstandsroute in het Verenigd Koninkrijk.

Voor een groot deel van de afstand volgt het spoor de resten van de Muur van Hadrianus, een verdedigingsmuur gebouwd door de Romeinen aan de noordelijke grens van hun keizerrijk in het jaar 122. Tegenwoordig staat de muur bekend als UNESCO-Werelderfgoed – elke stap van het pad is dan ook beladen met geschiedenis. Ontdek prachtige voorbeelden van Romeinse nederzettingen en forten, maar ook gezellige pubs, levendige dorpsmarkten en geweldige uitzichten.

Het grootste deel van de route loopt door afgezonderd platteland en kleine dorpjes, maar sommige delen gaan door de buitenwijken en centra van Newcastle en Carlisle. De etappe tussen Chollerford en Lanercost/Newtown is het hoogste en ‘wildste’ deel van het pad; dit is bovendien waar de Muur het beste zichtbaar is en waar verschillende belangrijke Romeinse forten liggen.

Boekingsformulier

  gradatus, coach, coaching, verandering, trauma, traumabegeleiding, traumaverwerking, externe vertrouwenspersoon, ongewenste omgangsvormen, integriteit, klokkenluider, contact, werkwijze, tarieven, over mij, blog, outdoorcoaching, outdoor, wandelcoaching, Somatic experience, familieopstellingen, regressie, tijdlijn, ademwerk, visualisatie, healing, massage, ontspanning, liquid healing, pulsing, holistisch, mensbeeld, belemmeringen, overtuigingen, beperkingen, angst, pijn, vrijheid, plezier, genieten, hulpdiensten, groei, verantwoordelijkheid, intuïtie, normen en waarden, LVV, herinnering, leven, transformatie, politie, brandweer, ambulance, defensie, boa, ns, ProRail, gedachten, emotie, gevoel, counseling, Apeldoorn, stress, burn-out, ondersteuning, begeleiding, onrust, spanning, nachtmerrie, slaapproblemen, transformatie, piekeren, ptss, depressie, discriminatie, geweld, pesten, seksuele, intimidatie, mishandeling, misbruik, methodieken, emdr, bodydrumrelease, the work, de helende reis, geluk, rendement,

  KVK: 64670880
  AGBcode praktijk: 90065794 
  AGBcode persoonlijk: 90106560
  CATregnr: CM 1601301018

   

  Bereikbaarheid:
  +31 6-50245380
  contact@gradatus.nl

  Bereikbaarheid:
  +31 6-50245380
  contact@gradatus.nl

  KVK: 64670880
  AGBcode praktijk: 90065794 
  AGBcode persoonlijk: 90106560
  CATregnr: CM 1601301018