Lichaamsgerichte coaching

Ben jij niet zo’n prater of ervaar je juiste fysieke klachten? Ervaar je stress, vermoeidheid, spanning of pijn? Zit je in een emotioneel proces dat z’n weerslag heeft op jouw lijf?  Dan past lichaamsgerichte coaching goed bij jou. 

Wat is lichaamsgerichte coaching?

Lichaamsgerichte coaching gaat verder dan alleen luisteren naar de psyche. Het gaat ook over wat het lichaam te vertellen heeft. Het lichaam vertelt ons met signalen dat het om aandacht vraagt, signalen zoals trillingen of spierspanning maar ook repeterende bewegingen. Wanneer je hebt afgeleerd om naar je lichaam te luisteren of afgesloten bent geraakt van je gevoel, verstarren we letterlijk en bouwen we uiteindelijk in ons lichaam chronische spanning op waardoor onze energie en levenslust vermindert. 

Het doel van lichaamsgerichte coaching is fysieke problemen verzachten of zelfs oplossen en rust in lichaam en geest terugbrengen. De regie ligt altijd in jouw handen, jij luistert naar de wijsheid van je lichaam die zich voor je ontvouwt door de bewegingen die het wil maken. Samen ontdekken we op die manier wat de blokkades in jouw systeem zijn.

Hoe ziet een coachingssessie eruit?

Wanneer er gevoelens en overtuigingen zijn die je belemmeren, is het krijgen van inzicht op mentaal niveau niet altijd voldoende. Het heeft ook een lichaamsbewustzijn nodig en daarom betrekken dan ook het lichaam in het gesprek. 

Het lichaam vertelt ons zonder dat we het vaak beseffen waar onze blokkades zitten. In het gesprek luister ik niet ik alleen naar wat je vertelt maar let ik op de signalen die jouw lichaam geeft. Heb je geen verhaal maar wel een fysieke klacht waar niet direct een medische oorzaak voor gevonden kan worden kunnen we daar ook heel goed mee werken.

Door het geven van aandacht aan het lichaam vertelt deze ons waar het behoefte aan heeft. Soms heeft het nodig de bewegingen te volgen die het wil maken of juist weer de controle over de beweging te nemen. Vaak is dit de energie die we hebben vastgezet omdat we de desbetreffende bewegingen toen niet hebben kunnen maken. Samen werken we aan een oplossing. Het enige dat jij hoeft te doen is de spanning en ontspanning bewust toelaten, je hoeft niet te praten en hebt altijd zelf de touwtjes in handen. Wees gewoon aanwezig bij wat er leeft diep vanbinnen en ga weer luisteren naar jezelf.

Uiteindelijk ervaar je dat er meer ontspanning mogelijk is dan je voor mogelijk had gehouden. Je gaat je hele lichaam weer voelen en krijgt opnieuw vertrouwen in je lijf. Dankzij lichaamsgerichte coaching kun je zelfverzekerd en met een licht gevoel weer verder.

Coaching, lichaamsgerichte coaching of allebei?

Lichaamsgerichte coaching is een fysieke benadering van coaching. Soms komen er problemen aan het licht die met lichaamsgerichte coaching alleen niet voldoende kunnen worden opgelost. In overleg zoeken we dan een passend vervolg. Op welk punt in jouw persoonlijke proces we ook zijn, we forceren niets en er hoeft niet altijd een specifiek doel te zijn. In zowel coaching als lichaamsgerichte coaching gaan we aan de slag met wat er op dit moment belangrijk voor jou is.

” I just wanted to tell you, now more than a month later, that i thank you so so much for your presence and your healing power, and that i still return to that warm feeling whenever i need.. You have a beautiful presence and engagement in the process, both soft and powerful and so stable, and you teach people how to self-heal also, which is a great great gift. I think it is a lot easier to “handle” someone than to teach them how to handle themselves, that takes much more wisdom, it’s very rare and you have that. I hope you are doing as well as all the good you’ve given me, and i really hope i will see you again, one way or the other. “

Irana

Bereikbaarheid:
Praktijk Apeldoorn
Koning Lodewijklaan 588
7314GV Apeldoorn GLD, Nederland
06-50245380
contact@gradatus.nl

KVK: 64670880
BTWnr: NL001377731B04
Reknr: NL55KNAB0255654928
AGBcode praktijk: 90065794 
AGBcode persoonlijk: 90106560
CATregnr: CM 1601301018

 

Bereikbaarheid:
Praktijk Apeldoorn
Koning Lodewijklaan 588
7314GV Apeldoorn GLD, Nederland
06-50245380
contact@gradatus.nl

KVK: 64670880
BTWnr: NL001377731B04
Reknr: NL55KNAB0255654928
AGBcode praktijk: 90065794 
AGBcode persoonlijk: 90106560
CATregnr: CM 1601301018