Traumabegeleiding

 

 

Traumabegeleiding

Het leven kan soms heftige gebeurtenissen met zich meebrengen. Vaak kunnen we daar op het moment mee omgaan door te vechten, vluchten of bevriezen. Maar hoe goed dat in een acute situatie ook werkt, de spanning die dan in je lichaam en geest van groot nut is, kan blijvende schade aanrichten. Op die manier kan een trauma ontstaan. Zo’n trauma oplossen, behoort niet altijd tot de mogelijkheden, maar met goede traumabegeleiding kun je wel leren ermee samen te leven.

Wat is een trauma?

Feitelijk is een trauma en blokkade in je lichaam die is ontstaan door een heftige gebeurtenis. Wanneer je iets meemaakt dat té heftig is om in één keer te verwerken, blijft een deel van de energie achter in het lichaam. Deze energie beperkt de stroming van jouw levensenergie en zorgt ervoor dat je psychische wond je belemmert in het dagelijks leven. Na bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte of enige vorm van geweld, kan de achtergebleven spanning in je lichaam op termijn zorgen voor blijvende schade. Het maakt daarbij niet uit of de spanning recent of in het verleden is ontstaan. Soms is er één specifieke gebeurtenis aan te wijzen, soms gaat het om een opeenstapeling van verschillende traumatische momenten in je leven. 

Negatieve energie

Maar wat voor trauma het ook is, in alle gevallen is er negatieve energie in je lichaam achtergebleven die een blokkade of beperking geeft. Je hebt een psychische wond opgelopen die niet de aandacht heeft gekregen die nodig was. De pijn is verdrongen in plaats van verwerkt en dat kan leiden tot klachten als bijvoorbeeld slapeloosheid, angstgevoelens, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen of concentratiestoornissen. Na een trauma sta je continu ‘aan’. Het vertrouwen in je eigen lichaam is ver te zoeken. Je voelt je vaak onveilig en reageert overspannen op normale situaties. Deze klachten kunnen ervoor zorgen dat je niet of niet goed meer functioneert in de samenleving.

Hoe ziet traumabegeleiding eruit?

Traumabegeleiding bied ik voor iedereen. Vanwege mijn ervaringen als militair en brandweerman, richt ik me in het bijzonder op hulpverleners met een trauma. Ik spreek dezelfde taal en herken situaties. Dat maakt dat je niet eindeloos dingen uit hoeft te leggen en op een begripvol gesprek kunt rekenen. Tijdens de traumabegeleiding halen we de emotionele lading van de gebeurtenis. Ik ga met je in gesprek over je gevoel, je herinneringen en wat je nu in de weg zit. Als je wilt, gaan we tijdens wandelsessies in de natuur bezig met jouw verhaal. Alles is erop gericht om op een veilige manier de zware lading van moeilijke gebeurtenissen te halen. Natuurlijk doen we niets wat voor jou niet goed voelt, jij hebt altijd zelf de regie.

Veiligheid

Het belangrijkste in traumabegeleiding is zorgen dat het trauma niet meer bepalend is voor jou en je leven. We maken het onderdeel van je leven en zorgen dat jij er niet meer door wordt geleid. Het trauma gaat misschien niet weg, maar dat hoeft ook niet. Zolang jij je leven maar in veiligheid en vertrouwen kunt leven en weer kunt genieten van de dagelijkse dingen. 

Gradatus, coach, coaching, verandering, trauma, traumabegeleiding, traumaverwerking, externe vertrouwenspersoon, ongewenste omgangsvormen, integriteit, klokkenluider, contact, werkwijze, tarieven, over mij, blog, outdoorcoaching, outdoor, wandelcoaching, Somatic experience, familieopstellingen, regressie, tijdlijn, ademwerk, visualisatie, healing, massage, ontspanning, liquid healing, pulsing, holistisch, mensbeeld, belemmeringen, overtuigingen, beperkingen, angst, pijn, vrijheid, plezier, genieten, hulpdiensten, groei, verantwoordelijkheid, intuïtie, normen en waarden, LVV, herinnering, leven, transformatie, politie, brandweer, ambulance, defensie, boa, ns, ProRail, gedachten, emotie, gevoel, counseling, Apeldoorn, stress, burn-out, ondersteuning, begeleiding, onrust, spanning, nachtmerrie, slaapproblemen, transformatie, piekeren, ptss, depressie, discriminatie, geweld, pesten, seksuele, intimidatie, mishandeling, misbruik, methodieken, emdr, bodydrumrelease, the work, de helende reis,

Bereikbaarheid:
Praktijk Hemrik
Sparjeburd 2
8409 CK Hemrik

Op locatie is ook een optie, vraag naar de mogelijkheden.

” Gedurende 3 maanden heb ik coach sessies gehad met Dennis. Hierbij heb ik de co-actief coaching methode als zeer prettig ervaren.
Gedurende de sessies heb ik me goed op mijn gemak gevoeld, doordat Dennis direct een vertrouwde indruk op me maakte.
Na een aantal sessies merkte ik dat ik kleine stappen begon te maken, wat ervoor gezorgd heeft dat ik meer op m’n eigen gevoel leerde vertrouwen.

Ik ben erg tevreden met het resultaat. Vooral omdat je met deze werkwijze alles uit jezelf laat komen en er niks voorgekauwd wordt. De begeleiding hierin is naar mijn idee van grote waarde. “

Erik

Je hoeft niet de hele wereld over te reizen om jezelf te ontdekken …

KVK: 64670880
AGBcode praktijk: 90065794 
AGBcode persoonlijk: 90106560
CATregnr: CM 1601301018

 

Bereikbaarheid:
+31 6-50245380
contact@gradatus.nl

Bereikbaarheid:
+31 6-50245380
contact@gradatus.nl

KVK: 64670880
AGBcode praktijk: 90065794 
AGBcode persoonlijk: 90106560
CATregnr: CM 1601301018